ONLINE MARKETING STRATEGIE

Als bedrijf wil je groeien, meer opvallen in de online wereld en meer resultaten behalen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Door de vele mogelijkheden in de digitale wereld van nu zien veel bedrijven door de bomen het bos niet meer. Bij Figure7 weten we uit eigen ervaring als eigenaren van verschillende webshops hoe complex online marketing kan zijn, maar weten we ook dat een goede online marketing strategie noodzakelijk is voor het groeien van jouw bedrijf. Tijdens het runnen van onze eigen webshops hebben wij veel kennis opgedaan over online marketing. Met deze kennis helpen wij anderen nu graag verder.

Online marketing Strategie

Waarom een online marketing strategie?

Een online marketing strategie helpt jou om:

 

meten is weten

Om er zeker van te zijn dat je marketingstrategie jouw bedrijf ook echt laat groeien en je website bezoekers laat converteren, kun je je strategie niet zomaar baseren op vermoedens en giswerk. Wij vinden het belangrijk dat we keuzes maken die gebaseerd zijn op de resultaten van gedegen onderzoek. Daarom combineren we interviews met analyse van alle beschikbare data.

Doelgroep analyse

Voor je aan online marketing begint is het belangrijk om te weten aan wie je je product of service gaat verkopen. Je marketing richten op een doelgroep die daar geen interesse in heeft is zonde van je geld! Om jouw marketing strategie zo effectief mogelijk te maken, analyseren wij alle data die we kunnen vinden om er voor te zorgen dat we de perfecte doelgroepen vinden.

concurrentie analyse

Door een concurrentie analyse uit te voeren krijgen we inzicht in de strategie van je concurrentie. Welke kanalen zetten ze in? Hoe ziet hun website eruit? Op welke doelgroep richten zij zich? Maar vooral ook: wat doet de concurrentie niet? Hier kan jouw organisatie zich onderscheiden.

zoekwoorden analyse

Met behulp van een zoekwoorden analyse zie je bij welke zoekopdrachten kansen liggen voor jouw bedrijf Door data uit verschillende tools op een slimme manier te gebruiken kunnen we concluderen naar welke woorden het meest gezocht wordt, welke zoektermen de minste concurrentie hebben en het allerbelangrijkste: welke zoekwoorden de meeste potentie hebben om jouw website hoog te laten ranken in google.

De strategie

Nadat we alles onderzocht hebben wat er te onderzoeken valt, stellen we een groeiplan voor je bedrijf op. We beslissen welke kanalen we gaan inzetten, welke doelen we willen bereiken en met welke KPI’s we de resultaten gaan meten. We maken een planning waarin het duidelijk is in welke fase we ons bevinden, wat er precies moet gebeuren, wat het doel hiervan is en wie hier verantwoordelijk voor is. De resultaten houden we nauwkeurig bij en brengen we in kaart. Elke maand houden we je op de hoogte hiervan met een overzicht waar in één oogopslag duidelijk is wat de behaalde resultaten zijn en wat de volgende stap is. Wil jij ook online groeien en snel resultaten behalen? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.